HR

Aktualnosti

Objavljeno: 15.02.2021.

Obnova bračnih obećanja u Brestju



Svjetski dan braka o spomenu sv. Valentina u nedjelju 14. veljače svečano je proslavljen euharistijskim slavljem u 11 sati u sesvetskoj župnoj crkvi Dobroga Pastira u Brestju. Misno slavlje, tijekom kojega su bračni parovi koji ove godine slave 10 i više godina bračnoga zajedništva obnovili bračna obećanja, predvodio je domaći župnik Zlatko Pavetić.





Prisjećajući se pročitanoga evanđeoskoga teksta o ozdravljenju gubavca župnik Pavetić je u propovijedi istaknuo da „današnja nedjelja želi podsjetiti na veliko blago koje imamo u sakramentima“, spomenuvši sakrament bolesničkoga pomazanja o kojem, rekao je, mnogi imaju krivu sliku. U nastavku je podsjetio na tri bitna svojstva sakramenta ženidbe, kojega predstavnici obitelji žele obnoviti: dobro bračnih drugova, rađanje i odgajanje potomstva te vjernost i nerazriješivost. Čestitajući obljetnicu braka propovjednik je, uz ostalo, poručio da je “bitno da svoj obiteljski život grade s Bogom, na Božjoj riječi i Dvije zapovijedi ljubavi - da ljube Boga i bližnjega“.

Nakon propovijedi pred župnom je zajednicom devet parova pristupilo obnovi bračnih zavjeta. Slavljenicima su po završetku mise za uspomenu uručeni prigodni pokloni: slika Sv. Obitelji te svijeća s upisanim brojem godina provedenih u braku.

40. obljetnicu braka proslavili su supružnici:

Manda i Marko Križić

35. obljetnicu bračnih zavjeta obilježili su supružnici:

Ines i Dragutin Kranželić

30. godišnjicu braka proslavili su supružnici:

Snježana i Branko Kovač

Elizabeta i Robert Đakić

Srebrni bračni jubilej obilježili su parovi:

Melita i Ivan Rašić

Željka i Dean Lujnić

15. bračnu obljetnicu proslavili su supružnici:

Suzana i Josip Malković

Tanja i Ante Cvitanović

10. obljetnicu braka proslavili su supružnici:

Josipa i Dalibor Jović



                                                                                          M. Cvitanović
                  

                                                                                        
Ispišite stranicu: