HR

Aktualnosti

Objavljeno: 11.06.2017.

Obiteljski susreti u Domaslovcu



U subotu 10. lipnja 2017. u župi Krista Kralja u Domaslovcu, na večernjoj svetoj Misi djeca sa svojim roditeljima zahvalili su Bogu na svim uspjesima tijekom ove pastoralne i školske godine. Svetu Misu predvodio je župnik Branimir Budinski koji se obratio djeci zahvaljujući što su ove pastoralne godine bili revni na svetim Misama i na radionicama u vjeri koje smo imali u župi svake druge subote.

Susret se nastavio u vjeronaučnoj dvorani. Kroz igru, pjesmu, tortu i pohvalnice za trud u ovoj pastoralnoj godini, završili smo radionice u vjeri, koje nastavljamo na jesen.



U nedjelju 11. lipnja 2017. U spomenutoj župi održao se obiteljski susret na temu "Treći jezik ljubavi- Darivanje". Bračni par Tina i Ivica Mihaljević iz Župe Soblinec održali su poticajno predavanje na ovu temu. Naglasili su kako su supružnici jedan drugome najveći dar od Boga. Kako nije važan materijalno skupi dar, nego osoba koja ti ga daruje, da te podsjeća na nju, da i mala stvar može imati veliku vrijednost i kako je važno iznenaditi supružnika onim što on najviše voli.  Još je vrlo važno dati svoje vrijeme supružniku baš onda kada mi je teško - zaključili su Tina i Ivica.



Nakon susreta, proslavili smo svetu Misu, koju je predvodio župnik Branimir Budinski, a župnik iz Soblinca, Ivan Lastovčić je ispovijedao. Nakon Mise,obiteljska zajednica Žive krunice se župljanima predstavila igrokazom koji su pripremila djece spomenute zajednice, a koji je prikazao kako izgleda zajednička obiteljska molitva i što nas sve odvlači od nje i zajedništva (televizor, mobitel,isprazne pjesme, razgovori…). Na kraju je bilo rečeno kako je nastala zajednica, koji je njen cilj i kako djeluje.


Ivana Vlahović,
župna medijska suradnica
Ispišite stranicu: