HR

Aktualnosti

Objavljeno: 12.02.2017.

Obilježen Svjetski dan bolesnika u Svetoj Nedelji



Dan bolesnika, koji se obilježava na Dan Gospe Lurdske, posebno je obilježen u našoj župi Presvetog Trojstva u Svetoj Nedelji, uz organizaciju župnika Marijana Kušenića i Župnog caritasa. U jutarnjim satima članice Caritasa su posjetile 22-je bolesnih župljana i župljanki, uz prigodni poklon i pismo Pape Franje za ovaj 25. dan bolesnika. 

Popodne je svetu misu u župnoj crkvi predvodio monsinjor Alojzije Petrović. Prije svete mise, vjernici su mogli pristupiti sakramentu pomirenja, a tijekom mise je podijeljen sakrament bolesničkog pomazanja svima koji su bili spremni za njega. U propovijedi je monsinjor Alojzije istaknuo kako ne treba čekati posljednje trenutke za primitak ovog sakramenta, nego nam on uvijek može biti pomoć i utjeha kada se osjećamo slabi.

Poslije mise, vjernici su u procesiji sa svijećama došli do špilje Majke Božje gdje su uz prigodne pjesme još jednom zahvalili Bogorodici na njezinoj majčinskoj ljubavi i zagovoru kod Gospodina.  Nakon toga, u našem pastoralnom centru je upriličeno prigodno kontroliranje krvnog tlaka i šećera u krvi, gdje su svi zainteresirani mogli dobiti savjete o zdravoj ishrani. Želeći da sljedeće godine budemo uz pomoć Majke Božje još zdraviji i u duši i u tijelu, nastavili smo druženje uz pripremljene kolače i sokove. 

Ivana Vuković,
župna medijska suradnica
Ispišite stranicu: