HR

Aktualnosti

Objavljeno: 19.12.2016.

Obilježavanje 120. godišnjice rođenja bl. Ivana Merza


U ponedjeljak 19. prosinca 2016. godine na Hrvatskom katoličkom sveučilištu povodom obilježavanja 120. godišnjice rođenja blaženog Ivana Merza, Hrvatsko katoličko sveučilište i Postulatura za kanonizaciju bl. Ivana Merza organiziraju svetu misu i svečanu akademiju.
Misno slavlje započet će u 17 sati u Sveučilišnoj kapeli Hrvatskog katoličkog sveučilišta, a predvodit  će ga mons. Franjo Komarica, biskup banjolučki.

Tom prigodom  bit će blagoslovljena slika bl. Ivana Merza koju je naslikao general Ante Gotovina.
Nakon svete mise uslijedit će svečana akademija na kojoj će biti promovirana knjiga „Apostol Kristov“ Domagoja i Krešimira Jakumetovića iz Vukovara, objavljena upravo za 120. godišnjicu rođenja Blaženika.

„Istaknuti laik u svjedočenju Evanđelja“ - tim je riječima Papa Ivan Pavao II. nazvao Ivana Merza u zagrebačkoj katedrali 10.rujna 1994. godine. Postupak za proglašenje Ivana Merza blaženim i svetim započeo je u Zagrebu još 1958.godine, a od 1986.godine nastavlja se u Rimu pri vatikanskoj Kongregaciji za kauze svetaca. Papa Ivan Pavao II. na svečanoj je misi na Petrićevcu u Banjoj Luci, 22. lipnja 2003. godine proglasio Ivana Merza blaženim.

Ispišite stranicu: