HR

Aktualnosti

Objavljeno: 17.07.2023.

Novi broj Glasnika svetog Josipa



Drugi ovogodišnji broj Glasnika svetog Josipa izišao je iz tiska sredinom srpnja.
 
Mjesečnik sadržajem pokazuje svetog Josipa kao dobar primjer življenja Onoga koji je prihvatio brinuti se za Krista i Blaženu Djevicu, koji je zbog toga morao napustiti svoju domovinu kako bi spasio njihov život, koji je radio kako bi ih prehranio, koji je poučavao i odgajao, koji se brižno odnosio prema svojoj ženi i sinu. Više o njegovu očinstvu može se pročitati u novom broju Glasnika. Mjesečnik donosi i tekst o svetom Josipu, ocu Kristovu, ali i ocu cijele Crkve u promišljanjima sluge Božjega Josipa Stadlera. Dr. Josip Beljan u svom tekstu približava Josipovu očinsku ulogu tijekom Isusova prikazanja u hramu, dok o Josipu kao opunomoćenom ocu promišlja Nikola Kuzmičić. Tu su i crtice iz povijesti dr. Agneze Szabo, kao i novi citat s promišljanjem Lorene Ninčević te brojna svjedočanstva i izvještaji sa slavlja svetoga Josipa u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu.

Na 80 stranica Glasnik je opremljen bogatim ilustracijama, odnosno fotografijama umjetničkih slika svetog Josipa i Svete Obitelji koje je izradila Iris Mihatov Miočić, akademska slikarica iz Zadra. Nadalje, Glasnik donosi svojevrsnu reportažu mons. Antuna Sente, glavnog urednika Glasnika, koju je zapisao za vrijeme svog boravka u Kanadi gdje je posjetio svjetsko svetište svetog Josipa u Montrealu, te dojmove prilikom susreta s osnivačima Udruge svetog Josipa u Kanadi.

Glasnik svetog Josipa može se nabaviti u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu, te u župnim uredima Hrvatske i Bosne i Hercegovine, kao i u prostorima hrvatskih katoličkih misija diljem svijeta.
Ispišite stranicu: