HR

Aktualnosti

Objavljeno: 13.02.2022.

Nove podučavateljice Billingsove metode prirodnog planiranja obitelji

Uoči Dana braka, cjelodnevnim susretom u subotu 12. veljače 2022. završila je 40-satna stručna edukacija novih podučavateljica Billingsove ovulacijske metode® prirodnog planiranja obitelji, održana tijekom siječnja i veljače u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u Zagrebu. Edukaciju su, u suradnji s Nadbiskupijskim pastoralnim institutom, organizirale i provele izv. prof. dr. sc. Marija Ćurlin i Kristina Pavlović, prof., voditeljice Centra za prirodno planiranje obitelji, stručne organizacije ovlaštene za Hrvatsku od Svjetske organizacije za Billingsovu ovulacijsku metodu® (WOOMB).
 


Tečaj je završilo 18 novih podučavateljica, dok je 7 već postojećih podučavateljica (od ukupno 20-tak trenutno aktivnih u Hrvatskoj) obnovilo svoje stručno znanje. Za dobivanje ili obnovu certifikata ovlaštene podučavateljice potrebno je završiti i praktični dio izobrazbe (podučavanje) pod vodstvom ovlaštenog supervizora. Sudionicama s područja Zagreba i sjeverozapadne Hrvatske koje su prisustvovale uživo, pridružile su se preko Zoom poziva i one iz udaljenijih područja Slavonije, Rijeke, Splita i Mostara.
 
Završene podučavateljice stručno su osposobljene za poduku žena i parova koji žele na prirodan, zdrav, pouzdan, znanstveno utemeljen i moralno dopustiv način planirati obitelj, kao i za držanje predavanja na tečajevima priprave za brak i u ostalim prigodama kad i gdje god postoji potreba i interes za ovom važnom temom. Prirodno planiranje obitelji, osim što je zdravo i pouzdano, gleda na plodnost – za razliku od kontracepcije – kao na dar a ne smetnju, otvoreno je za novi život, omogućuje cjelovito predanje supružnika i nudi brojne druge prednosti za brak i obitelj.
 
Više informacija nalazi se na web stranici Centra za prirodno planiranje obitelji www.ppo.hr, a oni koji žele dobivati obavijesti o kraćim jednodnevnim edukacijama ili su zainteresirani za individualnu poduku i literaturu mogu se javiti na e-mail info@ppo.hr. 
 
NPI/Kristina Pavlović
Ispišite stranicu: