HR

Aktualnosti

Objavljeno: 10.06.2017.

Nogometni turnir prvopričesnika u župi Presvetog Trojstva, Radoboj



U subotu 10. lipnja,  Hrvatsko zagorje i župa Radoboj bili su domaćini već tradicionalnog nogometnog turnira za prvopričesnike koji organizira Odjel za pastoral športaša Zagrebačke nadbiskupije. Na turniru su bili predstavnici domaće župe Presvetog Trojstva, Sveti Križ Začretje, Sv. Leonard – Laduč, Sv. Marko Križevčanin i Sv. Vid iz Brdovca.

Svi sudionici s roditeljima i vjeroučiteljima okupili su se u župnoj crkvi, a župnik vlč. Tomislav Novosel pozdravio je sve prisutne i predvodio molitvu. Nakon uvodnog djela i molitve, prvopričesnici su otišli na nogometni teren gdje su pokazali zavidno nogometno umijeće i nadasve korektan odnos prema športskim protivnicima. 



Najuspješnija ekipa bila je iz Začretja, drugo mjesto osvojili su prvopričesnici iz Brdovca, treće iz Zagreba, a četvrti su bili iz Laduča, dok je domaćin nastupio izvan konkurencije. Svi sudionici nakon stola igre otišli su ka stolu okrepe, podijelili nagrade najuspješnijima i zahvalili Bogu za radost igre i veselje susreta. (t. đ. Marijan Spehnjak)
Ispišite stranicu: