HR

Aktualnosti

Objavljeno: 03.11.2016.

Nightfever i proslava Svih svetih u Sesvetama



Župa Svih svetih u Sesvetama i četvrti put bila je domaćin Nightfeveru - večeri otvorenih vrata crkve. U petak, 28. listopada oko 2000 mladih ljudi došlo je proslaviti Gospodina na malo drugačiji način.
Cjelokupni program započeo je svetom misom koju je predvodio pater Ivan Ike Mandurić, duhovnik molitvene zajednica „Srce Isusovo“. On je u svojoj propovijedi podsjetio mlade kako se ne smiju sramiti svoje vjere, već ju jasno i bez srama svjedočiti.

Osvrnuo se i na sve veću navezanost mladih na materijalne stvari te je istaknuo kako se prava sreća nalazi u širenju ljubavi i pomaganju drugima. Nakon svete mise uslijedilo je euharistijsko klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Prigodni meditativni tekstovi pridonijeli su osjećaju sabranosti.



Svi koji su željeli, mogli su doći ispred oltara te zapaliti svjećicu i napisati svoju molitvu koja će biti odnesena u Lurd. Nakon toga, pred mlade je stao vlč. Marijan Štingl, mladomisnik iz Petrinje. On je posvjedočio o svome životnome putu koji ga je nakon mnogo padova odveo prema svećeništvu. Budući da se još uvijek nalazimo u Godini milosrđa, zbor mladih „Aeternitas“, koji je cijeli program pratio pjesmom, otpjevao je i Krunicu Božjemu milosrđu. Nakon što je pater Ike udijelio blagoslov s Presvetim, program je priveden kraju pjesmom, upravo onako kako i doliči. Zahvalni Gospodinu što im je podario milost sudjelovanja, mladi nestrpljivo iščekuju idući Nightfever.

Proslava župne svetkovine Svih svetih



Župa Svih svetih u Sesvetama proslavila je u utorak, 1. studenoga blagdan Sviju svetih, ujedno i nebeske zagovornike svoje župe. Župljani su se za ovaj veliki blagdan pripremali trodnevnicom. Prvoga je dana svetu misu predvodio vlč. Ivan Valentić, povjerenik za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije. Nakon euharistije, velečasni Valentić održao je i kratku katehezu.

Pripremu je drugoga dana nastavio vlč. Jakov Rađa, povjerenik za duhovna zvanja. Vrhunac priprave bila je večer uoči blagdana Sviju svetih kada su u župi otvorena Sveta vrata te su svi vjernici, koji su prethodnoispunili sve uvjete, mogli zadobiti potpuni oprost. Svetu misu predvodio je vlč. Borna Puškarić, pročelnik Tiskovnog ureda. Nakon mise uslijedilo je i euharistijsko klanjanje.

Na sam blagdan Sviju svetih, svečanu svetu misu predvodio je vlč. Željko Faltak, koordinator trajne formacije svećenika. Sva četvorica svećenika istaknula su važnost odnosa čovjeka i Boga. Isto tako, stavljan je naglasak i na važnost težnje čovjeka prema svetosti, jer upravo je to ono što sam blagdan Sviju svetih nosi.

Iva Kolak, 
župna medijska suradnica


Ispišite stranicu: