HR

Aktualnosti

Objavljeno: 04.05.2023.

Nadbiskup Kutleša pohodio Caritas Zagrebačke nadbiskupije

Zagrebački nadbiskup mons. Dražen Kutleša pohodio je u četvrtak 4. svibnja Caritas Zagrebačke nadbiskupije u Babonićevoj 121 u Zagrebu.


 
Nadbiskupa su dočekali predsjednik Caritasa mons. Zlatko Koren i ravnateljica s. Jelena Lončar sa suradnicima. Nakon iskazane dobrodošlice, ravnateljica Caritasa provela je Nadbiskupa kroz prostorije i urede te mu predstavila zaposlenike službi koje se nalaze u Babonićevoj: službe za računovodstveno-financijske i kadrovske poslove, socijalne službe, obiteljskog savjetovališta, koordinacije projekata, volonterskih aktivnosti i župnih Caritasa te usluge Pomoć u kući.
 
Ravnateljica je Nadbiskupa upoznala s djelovanjem Zagrebačkog Caritasa, uslugama koje Caritas pruža korisnicima te projektima koje provodi na korist i pomoć pojedincima i obiteljima u potrebi. Ujedno je najavila obilježavanje devedesete obljetnice djelovanja koju Zagrebački Caritas slavi ove godine. U ugodnom i srdačnom razgovoru Nadbiskup i članovi uprave Caritasa razmijenili su razmišljanja o daljnjem djelovanju Caritasa te izazovima koje društvo i vrijeme stavljaju pred Caritas.


 
Predsjednik Caritasa mons. Zlatko Koren predstavio je Nadbiskupu okolnosti u kojima je sadašnja uprava preuzela Caritas istaknuvši povjerenje koje Caritas danas uživa u široj javnosti.
 
Nadbiskup je pohvalio širinu rada Zagrebačkog Caritasa te se stavio na raspolaganje za pomoć i podršku razvoju karitativnog djelovanja u Zagrebačkoj nadbiskupiji. 


 
Tekst i fotografije: Caritas Zagrebačke nadbiskupije
Ispišite stranicu: