HR

Aktualnosti

Objavljeno: 02.05.2023.

Nadbiskup Kutleša podijelio sakrament potvrde krizmanicima u Gajnicama



U župnoj crkvi sv. Josipa Radnika u Gajnicama na blagdan sv. Josipa Radnika, 1. svibnja 2023. održano je svečano misno slavlje tijekom kojeg je zagrebački nadbiskup mons. Dražen Kutleša podijelio sakrament svete potvrde. Na misnom slavlju koncelebrirali su dekan Kustošijanskog dekanata preč. Ljubo Vuković, domaći župnik vlč. Branimir Budinski te svećenici Kustošijskog dekanata.



Svečano misno slavlje pjevanjem je obogatio zbor „Credo“ pod vodstvom Ivana Brodarića, a devedesetero krizmanika izrazilo je svoju želju za primanjem sakramenta u pozdravnom govoru.



Nadbiskup Kutleša u svojoj nadahnutoj homiliji istaknuo je važnost hrabrog napretka u životu te je naglasio kako upravo lik sv. Josipa Radnika može biti snažan oslonac i podrška na putu svakog krizmanika. Nadbiskup je krizmanicima rekao da će se u životu susresti s mnogim izazovima i odlukama koje će trebati donositi, a da je u tim odlukama poštenje uvijek najbolji izbor. Na kraju homilije mons. Kutleša pozvao je krizmanike da nastave hrabro naprijed na svom životnom putu. 



Na kraju misnog slavlja nadbiskup Kutleša čestitao je svim krizmanicima na primanju sakramenta potvrde.

Filip Salopek
Ispišite stranicu: