HR

Aktualnosti

Objavljeno: 23.11.2019.

Na Trnjanskoj Savici proslavljena 20. obljetnica Mješovitoga zbora

U  petak, 22. studenoga 2019., na Trnjanskoj je Savici u Župi blaženoga Alojzija Stepinca misnim slavljem proslavljena svetkovina sv. Cecilije i 20. godina djelovanja Mješovitoga zbora. Čestitajući i sadašnjim i nekadašnjim članovima Zbora obljetnicu i zahvaljujući svim članovima na zauzetom djelovanju u Zboru, župnik Antun Vukmanić pozvao je i nove članove da se priključe jednome od triju zborova koji sada djeluju u Župi, a to su: Mješoviti zbor, Zbor mladih i Dječji zbor.



Mješoviti zbor osnovao je prvi župnik  vlč. Dragutin Cerovečki  ubrzo nakon  početka djelovanja Župe,  3. listopada  1999.  On je bio i prvi dirigent.  U međuvremenu se promijenilo više dirigenta i orguljaša, a i broj članova Zbora oscilirao, no početna jezgra Zbora opstala je do danas kada je u njemu preko 20 članova.



Zbor godinama pjesmom uveličava misna slavlja, ne samo u Župi, već i na brojnim hodočašćima i drugim župama te više godina i na Mariji Bistrici. Sudjelovao je i na natjecanju zborova ''Stepinčeve note'' u Koprivnici.

Od više dirigenata neki su sa Zborom ostvarili zapažene rezultate izvedbama odabranih sakralnih napjeva domaćih i stranih skladatelja, promovirajući  tu vrstu glazbe, kao što su npr. bili napjevi u programima Adventska glazbena molitva, Marijina slavlja i
prigodni božićni koncerti. Posebno je  bio  zapažen izborom skladbi i izvedbom Humanitarni koncert  održan 26. siječnja 2019.  za pomoć ''Marijinim obrocima'', a  prigodom proslave 20. obljetnice djelovanja Župe.   





Proslava svetkovine sv. Cecilije i 20. godina djelovanja Mješovitoga zbora nastavljena je nakon svete mise druženjem članova svih triju Župnih zborova i zakuskom.
 
                                   Marija Znika,  Župna medijska suradnica Tiskovnoga  ureda
Ispišite stranicu: