HR

Aktualnosti

Objavljeno: 21.11.2021.

Mons. Miklenić krstio Emanuela, peto dijete obitelji Medvidović



U nedjelju 21. studenog 2021., na svetkovinu Krista Kralja, u župnoj crkvi sv. Nikole biskupa u Bistri na euharistijskom slavlju u 11 sati kršten je Emanuel, peto dijete obitelji Medvidović. Roditelji Ivan i Ana uz Emanuela imaju još četiri sina: Franju, Vinka, Martina i Mateja.



Svečano misno slavlje predslavio je mons. Ivan Miklenić, kanonik Prvostolnog kaptola zagrebačkog i zagorski arhiđakon, koji je bio izaslanik zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića.



U homiliji je istaknuo kako se ne trebamo plašiti situacije u kojoj trenutno živimo dok god vjerujemo u Krista Kralja jer u povijesti je bilo mnogo ovakvih kriza koje je Krist izveo na dobro. Također je zahvalio roditeljima krštenika Emanuela što su otvoreni životu jer nas je sve manje te je istaknuo kako mnogih od nas ne bi bilo, posebno starijih, da su njihovi roditelji čekali idealnu situaciju za rađanje kao što to mnoge obitelji danas čekaju.



Na kraju svete mise mons. Miklenić roditeljima je uručio prigodne darove uz svoju osobnu čestiku, kao i uz pozdrave i čestitke zagrebačkog nadbiskupa kardinala Bozanića.

Ispišite stranicu: