HR

Aktualnosti

Objavljeno: 24.01.2017.

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana u Samoboru



Molitveni hod za jedinstvo kršćana po crkvama Zagrebačke nadbiskupije zaustavio se u utorak, 24. siječnja 2017. u samoborskoj župnoj crkvi Sv. Anastazije. 

Euharistijsko slavlje u 18 sati predvodio je predsjednik Povjerenstva za ekumenizam i dijalog Zagrebačke nadbiskupije mons. Zvonimir Sekelj u zajedništvu s domaćim župnikom preč. Davorom Štuljanom i gvardijanom samoborskog franjevačkog samostana fra Nikolom Vukojom.

Govoreći o važnosti molitvene osmine za jedinstvo kršćana, mons. Sekelj je u svojoj propovijedi istaknuo kako Božja riječ treba podupirati naš svakodnevni život i uprisutniti se u našoj zbilji, jer samo tako možemo biti otvoreni jedni za druge i gledati vječnu Istinu, samo tako možemo ponovno zajedno moliti Očenaš, što je i smisao ovih okupljanja.

Na kraju mise vjernicima se obratio član Povjerenstva za ekumenizam i dijalog Zoran Milić. Polazeći od Isusove Velikosvećeničke molitve „Da svi budu jedno“ naglasio je da se bez obzira na naše osjećaje trebamo ravnati tim Isusovim riječima, ne zatvarati se u sebe, nego ići ususret drugome, kao što je i Isus išao drugima ususret.


Lovorka Grbac
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: