HR

Aktualnosti

Objavljeno: 28.11.2016.

Mladi župljani inicirali „Advent u Sesvetama“



Mladi Župe Svih Svetih u Sesvetama, zajedno sa svojim kapelanom vlč. Ivanom Vučakom, organizirali su molitveno-meditativni susret pod nazivom „Advent u Sesvetama“.
              
Program je započeo u subotu, 26. studenoga 2016. u 19 sati, uoči prve adventske nedjelje. Unatoč kiši, Sesvećani su se okupili u velikom broju oko adventskog vijenca koji je simbolično postavljen oko kipa „Trudne Gospe“.



Program se sastojao od molitvenog dijela koji je predvodio kapelan Ivan, molitve prve Večernje, a za glazbeni dio bili su zaduženi članovi KUD-a Sesvete i zbora mladih „Aeternitas“.

Na samom početku, zbor mladih otpjevao je Himan Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije, a za vrijeme pjevanja Marijinog hvalospjeva „Veliča“, prvu adventsku svijeću upalila je obitelj Gečević iz Župe, koja iščekuje svoje prvo dijete.



Nakon blagoslova adventskog vijenca i svih okupljenih, svaka obitelj imala je priliku staviti na vijenac jedno licitarsko srce s natpisom „Godina milosrđa“ te tako zahvaliti Bogu na svim primljenim milostima u jubilarnoj svetoj godini.



Ujedno, srce koje je svaka obitelj stavila na adventski vijenac jest simbolika kako srce te obitelji kuca zajedno s Marijinim i Isusovim srcem kroz vrijeme došašća.


               
Nakon molitvenog dijela, uslijedilo je obiteljsko župno druženje uz hranu i piće za koje su također bili zaduženi mladi.
               
„Advent u Sesvetama“, odnosno prigodni program paljenja svijeće održavat će se svake subote u došašću, a druženje uz hranu i piće, i nedjeljom nakon večernje svete mise.


Iva Kolak
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: