HR

Aktualnosti

Objavljeno: 28.02.2017.

Mladi kipari Zagreba predstavili svoje skulpture bl. Alojzija Stepinca



Četiri skulpture blaženog Alojzija Stepinca, radovi Mladih kipara Zagreba, predstavljene su javnosti u ponedjeljak, 27. veljače 2017. godine u Muzeju bl. Alojzija Stepinca na Kaptolu.


 
Izložbu je otvorio predstojnik Ureda za kulturna dobra Zagrebačke nadbiskupije mons. Nedjeljko Pintarić, koji je izražavajući dobrodošlicu posjetiteljima, istaknuo da Muzej ove godine slavi svoju 10. obljetnicu postojanja. Naglasio je kako se danas otvara izložba radova četvorice mladih umjetnika grada Zagreba koji su u bl. Alojziju Stepincu pronašli nadahnuće za svoj rad. Čim sam upoznao naše mlade kipare, primijetio sam njihovu oduševljenost ovim projektom i predanost da marljivim radom dovrše što su zamislili - kazao je mons. Pintarić.


 
U ime Mladih kipara Zagreba, okupljenima se obratio Luka Krešimir Stipić koji je zahvalio Zagrebačkoj nadbiskupiji na organizaciji ovog projekta. Bila nam je velika čast i zadovoljstvo izraditi biste i skulpture velikog hrvatskog sveca, bl. Alojzija Stepinca - rekao je Stipić. 


 
Otvorenju izložbe prisustvovali su roditelji, rodbina i prijatelji mladih kipara, ali i predstavnici institucija kojima će skulpture biti poklonjene: sestre Misionarke ljubavi iz zagrebačke Jukićeve ulice; naš nestor, preč. Vladislav Tomas, najstariji svećenik Zagrebačke nadbiskupije, te župnik Župe sv. Nikole Tavelića u Kustošiji, vlč. Božidar Tenšek.



Jedna skulptura ostaje na Nadbiskupskom duhovnom stolu, a radovi se mogu pogledati u Muzeju bl. Alojzija Stepinca do 6. ožujka. Radno vrijeme Muzeja je od utorka do petka od 9 do 17 sati, te subotom od 9 do 13 sati.
 

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije
Ispišite stranicu: