HR

Aktualnosti

Objavljeno: 18.06.2017.

Mlada misa vlč. Tomislava Šaguda u župi sv. Blaža



U nedjelju 18. lipnja 2017., već dan nakon svećeničkog ređenja, mladu misu je proslavio vlč. Tomislav Šagud u svojoj rodnoj župi sv. Blaža u Zagrebu.

Za mladu misu se župa nije pripremala samo dinamičnom trodnevnicom, nego posljednjih šest godina žarkom molitvom vjernika. Sveta misa je počela dugačkom procesijom brojnih ministranata, bogoslova i svećenika koji su se tom prigodom okupili u ovoj staroj zagrebačkoj župi.



Na misi je propovijedao donedavni župnik sv. Blaža i pratitelj mladomisnika na njegovom bogoslovskom putu, mons. Zvonimir Sekelj. On je u propovijedi, evocirajući na doživljaje transcendentnosti u koje su prisutni bili uronjeni, ukazao na Boga, tvorca svega, zahvalio roditeljima na njihovoj otvorenosti životu, te ohrabrio mladomisnika na njegovom daljnjem putu.



Misu je svojim glazbenim umijećem uzveličao mješoviti župni zbor, potpomognut gudačkim orkestrom, pod ravnanjem Ronalda Brausa, pjevajući veličanstvenu misu Charlesa Gounoda.



Vrijedi napomenuti kako je ovo 6. svećeničko zvanje iz ove župe, točnije, od 1994. godine kada je slavljena prva mlada misa. Na tome putu nalaze se još 3 mladića iz iste župe. Iduću mladu misu župa sv. Blaža očekuje već iduće godine. Potičemo sve da nastave moliti za duhovna zvanja, za ustrajnost svećenika kako bi njihov život mogao biti odraz lica Kristova.
Ispišite stranicu: