HR

Aktualnosti

Objavljeno: 01.10.2017.

Mješoviti pjevački zbor „Emil Cossetto“ i Hrvatsko pjevačko društvo „Slavulj“ u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima



U Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu gostovali su u nedjelju 1. listopada odabrani pjevači dvaju uglednih hrvatskih zborova: Mješovitoga pjevačkog zbora „Emil Cossetto“ iz Zagreba i Hrvatskoga pjevačkog društva „Slavulj“ iz Petrinje.

Zajedničkim je zborom ravnao mo. Josip degl' Ivellio, dok je za orguljama svirao vlč. Josip Vidas, svećenik Krčke biskupije, član Zavoda sv. Jeronima i student na Papinskom institutu za svetu glazbu.

Tijekom redovite večernje svete mise na hrvatskom jeziku, koju je predvodio vlč. Matija Knok, svećenik Zagrebačke nadbiskupije, zbor je izveo skladbe kardinala Domenica Bartoluccija, Mihe Demovića, Anđelka Klobučara, Šime Marovića i Josipa degl' Ivellija.

Nakon euharistijskoga slavlja uslijedio je prigodni koncertni dodatak sa skladbama kardinala Bartoluccija. Istoga je dana zbor nastupio u drevnoj rimskoj župnoj crkvi San Salvatore in Lauro te u Vatikanskoj bazilici sv. Petra.

Među okupljenima u crkvi sv. Jeronima, hrvatskim i talijanskim vjernicima i gostima, bio je također Neven Pelicarić, veleposlanik Republike Hrvatske pri Svetoj Stolici.

Rektor Zavoda sv. Jeronima preč. Bože Radoš zahvalio je objema zborovima na zajedničkom nastupu, a osobito što su svoju koncertnu turneju zaključili upravo u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu.
 
Franjo-Frankopan Velić
Foto: Marko Čubelić
Ispišite stranicu: