HR

Aktualnosti

Objavljeno: 15.09.2016.

Mjera ljubavi je ljubav bez mjere



Župa Blažene Djevice Marije Žalosne u Španskom završila je trodnevnicu ususret župnom blagdanu u srijedu, 14. rujna 2016., na blagdan Uzvišenja Svetog Križa kada se osobito spominjemo Božje ljubavi, kako je naglasio predvoditelj misnog slavlja p. Milan Lojić.

Svi se ponekad u životu pitamo koji je smisao križeva, a osobito zašto križevi nedužnih. Odgovor nam nude svi sveti pisci predstavljajući križ kao poticaj da se vjernici nadahnjuju za nesebičnu ljubav prema bezgraničnoj Božjoj ljubavi jer, kao što je rekao sv. Franjo Saleški, „mjera ljubavi je ljubav bez mjere“.



U svakome od nas ima mnogo hromoga i „šepavoga“, ali Bog je onaj koji nas podiže, istaknuo je p. Milan, on uspravlja naš duh. Gledajući Isusa na križu, uvijek možemo pronaći utjehu jer iako Bog nije uklonio križeve, pokazao nam je da svaki križ ima smisao. „Moj i tvoj život, sve je urezano u drvetu Isusovu“, naglasio je p. Milan.

„Križ je znak spasenja, nade, pobjede i uskrsnuća“, pokazuje nam da možemo uspjeti i kad se na nas sruši sva životna agonija jer križ nije kraj, nego nas podsjeća na naše uskrsnuće koje se treba dogoditi.

U Isusu je Bog pokazao svu svoju ljubav i u njemu i mi pronalazimo svoju snagu i spasenje, zaključio je p. Milan.

Elizabeta Mikulić
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
Foto: Miroslav Kadija
Ispišite stranicu: