HR

Aktualnosti

Objavljeno: 24.10.2016.

Misijska izložba "Imaj srce za srce djeteta"



Sestre služavke Maloga Isusa i Prijatelji Maloga Isusa u zagrebačkom samostanu "Antunovac" u Novoj vesi organizirali su u petak 21. listopada prodajnu izložbu u sklopu misijske aktivnosti pod geslom "Imaj srce za srce djeteta". Prihod je namijenjen misijskoj postaji na Haitiju u kojoj djeluju služavke Maloga Isusa.

Uvod u izložbu bio je prigodni program koji su u župnoj crkvi Sv. Ivana Krstitelja u Novoj Vesi pripremili mladi župljani, koji su svojim nastupom evocirali način prenošenja Radosne vijesti na sve kontinente i dočarali naslov misijske djelatnosti. Pozdravljajući prisutne provincijalna glavarica Provincije Presvetog Srca Isusova i Marijina s. M. Petra Marjanović predstavila je misiju za koju je namijenjen ovogodišnji dar. Napomenula je važnost sudjelovanja u misijskom poslanju na svaki način, te istaknula kako i misijskom izložbom sestre pomažu misionarski rad.

Euharistijsko slavlje predvodio je vlč. Ante Šiško koji je svojedobno i sam bio misionar na Madagaskaru, u koncelebraciji s domaćim župnikom Alojzijem Žlebečićem i mons. Nedjeljkom Pintarićem. Slavlje je pjevanjem animirao zbor mladih "Glas srca" iz Vođinaca. U propovijedi je vlč. Šiško predstavio svoje iskustvo misionara na Madagaskaru. Koliko je dao tim ljudima toliko je više od njih primio pozitivnog iskustva življenja u bijedi i vjeri. Naučio je od djece prepoznati radost u dijeljenju. "Što mi darujemo od srca, tako nam bude i blagoslovljeno. Pozvani smo donositi ljudima Božju nježnost i milosrđe i biti evangelizatori. Misionari su svjetlo u mraku neznanja i nemoći, ispružena ruka nade da dijele kruh, da bude više kruha i nade", rekao je.

Nakon mise je uz pjesmu i molitvu vlč. Šiško otvorio ovogodišnju misijsku izložba te je nastavljeno druženje u samostanskim hodnicima i prostorijama. Izložba je prema procjeni mnogih sudionika u proteklih 5 godina bila najuspješnija.
Skupina prvopričesnika, koja se pod vodstvom s. Kristine Maslać pripremaju u župi za sakramente ispovijedi i prve pričesti, također je u nedjelju 25. listopada oduševila sve nazočne vjernike na svojoj misi u 9 sati pjevanjem dječjih misijskih šansona i prinosom kutijica sa svojim ušteđenim novčanim prilogom za djecu u misijama.

Sestre su se tijekom ovog vikenda pripremale za proslavu svetkovine sv. Rafaela arkanđela, zaštitnika Družbe, kao i proslavu 126. rođendana Družbe, a započele su pripreme za proslavu stogodišnjice dolaska sestara u Zagreb, u srpnju 2017. godine.
Ispišite stranicu: