HR

Aktualnosti

Objavljeno: 22.11.2016.

Misa zahvalnica za sportaše grada Samobora



Ured za pastoral mladih, odjel za pastoral sportaša Zagrebačke nadbiskupije i Hrvatska katolička malonogometna liga – ogranak Samobor organizirali su u ponedjeljak, 21. studenog 2016. zahvalno euharistijsko slavlje za sportaše i djelatnike u sportu na području grada Samobora. 

Župnu crkvu sv. Anastazije tako su ispunili sportaši, od onih najmanjih, uglavnom nogometaša i rukometaša, pa do onih starijih, treneri, predstavnici gradske vlasti na čelu sa zamjenikom gradonačelnika Željkom Stanecom, kao i predstavnici  iz Hrvatskog olimpijskog odbora te Zagrebačkog nogometnog saveza.

Svetu misu predvodio je izbornik Hrvatske svećeničke nogometne reprezentacije preč. Krešimir Žinić, u zajedništvu s više svećenika. U riječima propovijedi posebno je izdvojio kako u  sportu, u vjeri, ali i inače u ljudskom životu treba biti hrabar, odlučan, vičan treningu, ustrajan i zahvalan.

Na kraju svete mise, okupljenima se obratio povjerenik za pastoral sportaša Zagrebačke nadbiskupije Marijan Spehnjak, zahvalivši svima koji su na bilo koji način sudjelovali u ovom slavlju.

Pjevanje je predvodio dječji zbor „Samoborski krijes“.   

HKMNL  - ogranak Samobor osnovan je prije dvije godine na poticaj samoborskog župnog vikara vlč. Josipa Čuliga. Ove sezone utakmice će se igrati na igralištu i u dvorani O. Š. „Milana Langa“ u Bregani.

Lovorka Grbac
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: