HR

Aktualnosti

Objavljeno: 24.10.2016.

Misa zahvalnica za Božja dobročinstva u Zaprešiću



U nedjelju, 23. listopada, u crkvi sv. Ivana Krstitelja u Zaprešiću slavljena je sv. misa zahvalnica za Božja dobročinstva.



Euharistijsko slavlje predvodio je župni vikar Marinko Golek koji je u uvodnom dijelu slavlja istaknuo: „Znamo da je čovjek oduvijek u trudu i radu svojih ruku obrađivao povjerenu zemlju, a ona ga je hranila i darivala Božjim dobročinstvima. Tu Božju prirodu kada promatramo posebno sada u jesen, divimo se njezinim prekrasnim bojama. Draga djeco na svem bogatstvu svih tih darova moramo biti Bogu zahvalni kao što smo neki dan zahvalili za dar kruha u vašoj školi.“



Kod prinosa darova sudjelovali su u narodnim nošnjama članovi KUD Josip Ban Jelačić, a prigodni tekst čitala je učiteljica Branka Supina.



Na kraju euharistijskog slavlja djeca su izvela nekoliko prigodnih recitacija o kruhu i plodovima zemlje. Djeca su za ovu prigodu od župe dobila jabuke i kiflice na izlazu iz crkve.  Slavlje je svojim pjevanjem uzveličao Dječji zbor Božje Krijesnice pod ravnanjem s. Veronike Šaban.

                                                                                                                           Ilija Nikolić,
župni medijski suradnik
Ispišite stranicu: