HR

Aktualnosti

Objavljeno: 26.01.2020.

Misa uz obljetnicu rođenja sluge Božjega biskupa Josipa Langa



U subotu 25. siječnja 2020. godine u župnoj crkvi župe Svete Marije na zagrebačkom Dolcu kanonik Prvostolnog kaptola zagrebačkog mons. Zvonimir Sekelj predvodio je euharistijsko slavlje uz obljetnicu rođenja sluge Božjega biskupa Josipa Langa čiji se grob i zemni ostaci nalaze u toj crkvi.



Uz mons. Sekelja, koncelebrirali su župnik župe preč. Zlatko Golubić, odgojitelji Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa na čelu s rektorom preč. mr. Anđelkom Košćakom, vicepostulator za kauze i beatifikacije Zagrebačke nadbiskupije preč. mr. Tomislav Hačko te župnik župe Navještenja Blažene Djevice Marije u Velikoj Gorici preč. Norbert Ivan Koprivec koji je doveo grupu ministranata na hodočašće.



U homiliji, mons. Sekelj je polazeći od istine o stvaranju čovjeka na Božju sliku i povezujući je s blagdanom obraćenja sv. Pavla, istaknuo kako je čovjeku potrebno stalno obraćenje. "Potrebna nam je stalna okrenutost Kristu. Primjer takve okrenutosti Kristu je i sl. Božji biskup Lang čiji nam život obiluje mnogim primjerima svetog života", rekao je mons. Sekelj. 



Asistenciju su u liturgijskom slavlju činili bogoslovi članovi "Duhovne grupe sl. Božjega Josipa Langa", a liturgijsko pjevanje animirao je bogoslovski zbor. Po završetku misnoga slavlja okupljeni su izmolili molitvu za proglašenje blaženim sl. Božjega biskupa Josipa Langa.





Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije; Foto: Petar Belina
Ispišite stranicu: