HR

Aktualnosti

Objavljeno: 10.07.2023.

Ministranti zagrebačke Župe Svete Terezije od Djeteta Isusa na duhovno-rekreativnom ljetovanju na otoku Prviću



Od ponedjeljka 3. do četvrtka 6. srpnja 2023. godine zajednica ministranata Župe Svete Terezije od Djeteta Isusa ljetovala je na otoku Prviću, uz duhovno-rekreativni program, kao nagradu za vjerno vršenje ministrantske službe tijekom pastoralne godine.



U ponedjeljak 3. srpnja četrnaest ministranata u pratnji župnika vlč. Marija Pavića i bogoslova Kristijana Kolonića pošlo je put otoka Prvića. Po dolasku u Vodice dočekao ih je don Božo Škember, župnik na otoku Prviću, te ih svojom brodicom prevezao do Prvić Luke gdje se nalazi stari samostan, a sada župna kuća koja je u ljetnim mjesecima rezervirana za brojne mlade koji sa svojim župnicima i animatorima dolaze uživati u ljepotama ovog otoka i duhovno se odmoriti.

Po dolasku ministranti su se smjestili u samostan te se upoznali sa skupinom mladih iz župe Brinje (Gospićko-senjska biskupija), koja je došla u pratnji svog župnika don Gorana Antunovića.

Četverodnevni program za ministrante bio je ispunjen duhovnim sadržajem: jutarnjom i večernjom molitvom, svakodnevnom svetom misom te molitvom krunice Božjeg milosrđa u 15 sati.



Budući da je ovo bio i rekreativni program, svakodnevno je bilo vremena i za kupanje te šetnju po otoku, ali i za zajedničke igre koje su svoj vrhunac dosegnule pretposljednjeg dana u večernjim satima tako da su dvije ekipe - iz zagrebačke župe i župe Brinje odmjerile svoje snage u različitim kreativnim i zanimljivim igrama. Iako su igre imale natjecateljski karakter, rezultat je na kraju ostao izjednačen, a don Goran je na koncu istaknuo kako su dvije ekipe iz dvije različite župe i biskupije upravo na taj način pokazale posebnu povezanost, a ona se očituje u služenju i nasljedovanju Krista pred kime smo svi jednaki.



Na kraju dana, okupljeni u zajedničkoj večernjoj molitvi, svaki sudionik izrekao je Bogu svoju zahvalu za određeni trenutak u tjednu koji ga se posebno dojmio i u kojem je prepoznao Božju prisutnost i blizinu.

Posljednjeg dana ljetovanja, pomalo tužni što je vrijeme tako brzo prošlo, ministranti su u zajedničkoj svetoj misi zahvalili za mogućnost ovakvog susreta i odmora, a osobitu zahvalu uputili su don Boži Škemeberu koji ih svake godine iznova radosno primi i ugosti.



Ministranti su na poseban način podijelili svoja iskustva, radosti i dojmove ploveći od Prvića do Vodica nakon čega su nastavili put prema Zagrebu.

Kristijan Kolonić
Ispišite stranicu: