HR

Aktualnosti

Objavljeno: 07.10.2016.

Milosrđe i drugi – novi broj Lađe


Novi broj časopisa Lađa, s okvirnom temom Milosrđe i drugi, izašao je iz tiska. Kao časopis koji promiče religiozni odgoj i kršćansku kulturu, Lađa i ovoga puta aktualizira stvarnost koja nas okružuje te je stavlja u perspektivu Božjega neiscrpnog milosrđa.  O Božjem milosrđu kao ishodištu Kristova posredništva i našega udioništva pisala je doc. dr. sc. Nedjeljka s. Valerija Kovač. Što o temi milosrđa u susretu s drugima i drugačijima (u ovom kontekstu s muslimanima i islamom) misle doc. dr. sc. Tomislav Kovač i o. Tvrtko Barun možete čitati u intervjuu koji je s njima vodila Iva Maričić.

Uz uvodna teološka promišljanja, u novome broju vjeroučitelji i katehete pronaći će i mnoge ideje i poticaje za rad u nastavi i župnoj katehezi. U rubrici Vjeronauk na daskama donosimo igrokaz Legenda o četvrtom Kralju vjeroučiteljice Kristine Vujica. Tu je i nezaobilazna priča, koja ovoga puta govori o Božjemu pozivu, a koju nam je ispričala Ivanka Pejić. Katarina Pučar donosi primjer iz prakse za rad s pričama i basnama u motivaciji nastavnog sata, a mr. sc. Petar Smontara kao vjeroučitelj i pedagog donosi model sata za drugi razred srednje škole za temu Prijatelj – suputnik u razvoju osobnosti.

U Čitaonici za velike i male pročitajte o Kristovu orlu Ivanu Merzu kako ga opisuje Jasna Šego, dok nam Nada Babić predstavlja knjigu s. M. Bonite Kvačić U sjeni starih maslina, a koja se može koristiti i u nastavi vjeronauka i u župnoj katehezi.
Vjerujemo da će i u ovome broju Lađe svi zainteresirani za religiozni odgoj i obrazovanje, ali i za odgoj i obrazovanje u širem smislu pronaći zanimljive i korisne sadržaje!


Sanja Plevko,
Ured za vjeronauk u školi
Ispišite stranicu: