HR

Aktualnosti

Objavljeno: 09.07.2016.

Marijanski zavjet za Domovinu u Karlovcu



"Marijanski zavjet za Domovinu na svom putu prema Dubrovniku zaustavio se u Nacionalnom svetištu svetog Josipa kod zaštitnika i čuvara naše Domovine. Stigli smo iz Krašića od blaženog Alojzija Stepinca zaštitnika naše Bratovštine. U Nacionalnom svetištu svetog Josipa dočekani smo kao i svaki put svečanim dočekom: zvonjavom zvona i obilnim blagoslovom mons. Antuna Sentea, rektora. Gostoljubivi župljani i draga časna sestra Felicita su nas ukusno i fino nahranili. Uživali smo u Oratoriju 'Josipova obitelj' s mnogobrojnim župljanima zajedno plesali i pjevali nakon radosnog misnog slavlja ispunjenog s puno, puno djece i mladih. Hvala ti Bože, sveti Josipa i draga Majko Marija", zapisala je u Knjigu hodočasnika Nacionalnog svetišta Ana Šarić, voditeljica karlovačke dionice Marijanskog zavjeta za Domovinu u subotu 9. srpnja 2016. godine.

Dvadesetak hodočasnika došlo je do Nacionalnog svetišta u petak 8. srpnja. Neki su u prostorima Svetišta prespavali, a tridesetak njih je u subotu 9. srpnja nastavilo prema Generalskom Stolu zaustavljajući se kod crkve svetog Franje Ksaverskog na Švarči gdje ih je blagoslovio i utisnuo župni pečat u hodočasničku putovnicu vlč. Duje Kurtović, domaći župnik.



Marijanski zavjet za Domovinu je zavjetno hodočašće koje povezuje marijanska svetišta od istoka do juga Hrvatske. Početka hodočašća bio je iz Osijeka 12. lipnja, a nakon 1 700 kilometara i 75 dana hoda, završava u Dubrovniku 25. kolovoza. Hodočašće je prošlog ljeta pokrenula katolička mladež koja se okuplja u studenskom katolikom centru SKAC zajedno s hrvatskim braniteljima, a vodi ih p. Ike Mandurić, isusovac.

Više od tristo hodočasnika propješačilo je više od 1 500 kilometara od Gunje do Dubrovnika. U ovako objedinjenom zavjetnom hodočašću, izriče se zahvalnost i moli za slobodu, dostojanstvo, vjernost, i napredak našega naroda. (AS)
Ispišite stranicu: