HR

Aktualnosti

Objavljeno: 29.10.2016.

Ljubav na djelu u župi Pohoda Blažene Djevice Marije u Mahičnu, Karlovac



U subotu, 29. listopada 2016. u župi Pohoda Blažene Djevice Marije u Mahičnu, Karlovac održan je dobrotvorni koncert za pomoć teško oboljeloj bivšoj župljanki A. K. Š. u organizaciji crkvenog pjevačkog zbora mladih „Dominus“ i uz pomoć lokalne zajednice.

Mlada majka iz Lazine, mjesta blizu Karlovca, još od 2010. godine, kada su se pojavili prvi simptomi, boluje od borelioze. To je bakterijska infekcija uzrokovana borelijom, bakterijom koju ugrizom prenose zaraženi krpelji. Sve ove godine, liječnici nisu uspjeli otkriti uzrok bolesti. Nakon brojnih pretraga ove joj je godine bila dijagnosticirana multipla skleroza, no jedna privatna pretraga u inozemstvu je pokazala da niti ova dijagnoza nije točna i da Adriana zapravo boluje od borelioze, ili tzv. lajmske bolesti. Zbog pogrešnog liječenja i ne primanja adekvatne terapije, bolest je uznapredovala.

U Hrvatskoj se ona liječi antibioticima, no Adrianina bolest je sad već u trećem stadiju razvoja te za nju takva terapija ne bi bila uspješna. Iz tog razloga Adriana je započela kombiniranu terapiju u inozemstvu koja je pokazala mnogo bolje rezultate, ali je izrazito skupa i dugotrajna. Budući da je u spomenutom vremenskom periodu, točnije 2014. godine, Adriana rodila sina, postoji opasnost da je i maleni zaražen te je i njega potrebno testirati na navedenu bakteriju.

Akciji su se odazvali brojni zborovi iz Karlovca i okolice: pjevački zbor župe Sveta Tri Kralja (Banija), klapa „Furešti“, duhovni bend „Fortitudo Dei“, KUD Mahično, pjevačka vokalna grupa „Škude“ te „Osmjeh“, zbor madih župe Sv. Josipa radnika (Klinča sela – Zdenčina).

Andreja Baričević
Ispišite stranicu: