HR

Aktualnosti

Objavljeno: 12.08.2016.

Ljetovanje Caritasovih korisnika u Novom Vinodolskom

 

U odmaralištu zagrebačkog Crvenog križa u Novom Vinodolskom ljetovalo je dvadeset i osam korisnika Caritasa Zagrebačke nadbiskupije u pratnji Caritasovih zaposlenika i jednog volontera iz inozemstva. Korisnici Kuće sv. Franje u Vugrovcu i djeca i odrasle osobe s tjelesnim i intelektualnim teškoćama, koji su korisnici iz Kuće bl. Alojzija u Brezovici boravili su u Domu »Villa Rustica« od 8. do 15. kolovoza.

Prijevoz do ljetovališta ovoj skupini osigurao je Grad Zagreb. Na samom odlasku, ispred zgrade Gradskog Poglavarstva, ispratio ih je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, pritom im zaželjevši ugodan odmor.

Caritasovi korisnici tih dana su odmaralište zagrebačkog Crvenog križa dijelili sa skupinom korisnika Doma za starije i nemoćne osobe iz Mirkovca, skupinom djece hrvatskih branitelja, skupinom distrifičara iz Zagreba i dvadeset i petero djece iz Italije (iz Rima).

»Kao i prijašnjih godina, i ove godine u Vinodolskom nas je dočekao dobro osmišljen program, kojemu se prilagođavamo u skladu s mogućnostima naših korisnika«, napominje Mladen Penezić, odgojitelj u pratnji Caritasovih korisnika.

»Dnevni red u Villi Rustici započinjao je tjelovježbom u 7,45 sati, a zajutrak je bio u 8 sati. Ukoliko je lijepo vrijeme, korisnici su bili na plaži do objeda u 13 sati. Na plaži su za njih organizirane razne igre i športovi u vodi te škola plivanja. Ukoliko je vrijeme bilo loše, domski animatori pobrinuli su se ispuniti vrijeme do objeda raznim radionicama i športskim aktivnostima. Od završetka objeda do 15 sati bio je odmor, a zatim su organizirane radionice po želji korisnika odmarališta. Poslijepodnevno kupanje organizirano je od 16 do 19 sati. Poslije tuširanja išli smo na večeru, a zatim u šetnju po gradu s djecom s kojom nam je to bilo moguće. Za sve u odmaralištu od 21 do 23 sata bio je organiziran zabavni glazbeni program«, kaže Penezić, istaknuvši u programu atraktivnu vožnju brodom s prozirnim dnom, donaciju kojom su domaćini posebno razveselili Caritasove korisnike.


DOJMOVI KORISNIKA

»Jako mi se tu sviđa. Dobro društvo, blizu je plaža, super prijatelji, dobar obrok i voljela bih češće dolaziti ovdje.« - Melisa, 15 godina

»Meni je jako lijepo u Novom Vinodolskom. Plaža je blizu. Vozio sam se brodom i turističkim vlakićem. Družim se sa djecom branitelja i jako mi je lijepo. Želim ponovno doći.« - Oliver, 15 godina

Caritas Zagrebačke nadbiskupije srdačno zahvaljuje Gradskom uredu za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba i Gradskom društvu Crvenog križa Zagreb na pomoći u organiziranju i provedbi ljetovanja za Caritasove korisnike koji se nalaze u njegovoj institucionalnoj skrbi.



P O V E Z A N E V I J E S T I

NA MORU ZAHVALJUJUĆI GRADU ZAGREBU - 25. 8. 2015.
http://www.czn.hr/vijesti/na-moru-zahvaljujuci-gradu-zagrebu

CARITASOVA DJECA U NOVOM VINODOLSKOM - 24. 8. 2013.
http://www.czn.hr/vijesti/caritasova-djeca-u-novom-vinodolskom

ŠTIĆENICI CARITASA I CRVENOG KRIŽA ZAJEDNO NA LJETOVANJU - 20. 8. 2011.
http://www.czn.hr/vijesti/sticenici-caritasa-i-crvenog-kriza-zajedno-na-ljetovanju










 

Ispišite stranicu: