HR

Aktualnosti

Objavljeno: 06.09.2022.

Ljetni oratorij u Župi Uznesenja BDM u Stenjevcu

Posljednjeg tjedna ljetnih praznika dječji osmjesi i obilje Božje milosti ispunilo je prostor Župe Uznesenja BDM u Stenjevcu. Pod vodstvom animatora i budnim okom kapelana vlč. Ivana Vujevića petodnevni program ljetnog oratorija svakog je dana okupljao stotinjak vjeroučenika koji su igrom i pjesmom, formativnim i edukativnim sadržajima duhovno rasli i učvršćivali snagu zajedništva župne zajednice.



Mali i veliki sudionici tijekom cijeloga su tjedna sudjelovali u različitim igrama, radionicama i katehezama kroz koje su imali priliku otkriti neke svoje nove talente, njegovati postojeće vještine te steći nova znanja. Kateheze su obrađivale temu ispovjiedi, upoznale nas s našom nebeskom majkom i potakle na istinsko prijateljstvo s Isusom. Po izlaganju tema oratorijanci su u skupinama zajedno sa svojim animatorima raspravljali o onome što su čuli i tražili način kako to primijeniti u svakodnevnom životu.



Bogat program nije bio prepreka da svakodnevno zajedno molimo. Sv. Ivan Bosco jednom je prilikom rekao da je najljepša igra dovesti duše u raj, stoga oratorij nije mogao proteći bez svete ispovijedi i svete pričesti koju smo blagovali u svetištu Majke Božje Bistričke. Hodočasteći našoj zagovornici i odvjetnici bolje smo upoznali ženu nad ženama čiju ćemo se otvorenost i potpuno predanje Bogu truditi slijediti.



Osim što je ovo susret s najvećim broj malih sudionika u našoj župi, najvećim instrumentalnim sastavom i zborom koji se već u tjednu prije oratorija okupljao i pripremao glazbene minute, ovaj oratorij ima još jednu posebnost. Na ovom se oratoriju opraštamo od našeg animatora Antuna Devaja. Budući da nas kršćanstvo uvijek poziva na nešto više, Antun je svoj život u potpunosti odlučio predati Bogu te će ovih dana ući u postulaturu franjevaca konventualaca.



Kroz čitav oratorij osvješćivali smo da Boga ne susrećemo samo u osobnoj molitvi i pobožnosti već i u živoj zajednici. Sve aktivnosti i igre poticale su na čestitost, iskrenost i upornost koje su gradile zajedništvo te pomogle da rastemo u Božjoj ljubavi i ljubavi jednih prema drugima.

Sara Vučić
Ispišite stranicu: