HR

Aktualnosti

Objavljeno: 06.11.2021.

Liturgijsko-pastoralni program formacije župnih lektora



Nadbiskupijski pastoralni institut je na prijedlog mons. dr. Ivana Šaška, pomoćnog biskupa zagrebačkog, o spomenu 1600. obljetnice smrti sv. Jeronima u pastoralnoj godini 2020./2021. održao program priprave za službu lektora. S obzirom na izražen velik interes, program će se nastaviti i ove pastoralne godine.
 
Program se sastoji od četiri susreta koji će se održati u četiri subote tijekom pastoralne godine. Prvi dio obuhvaća teme Otajstvo Crkve i njezine službe, Biblijski temelji službe lektorata i Služba lektora u ranioj Crkvi, drugi dio Božja riječ u liturgiji, Obred postavljanja u službu lektora i Formacija lektora, treći dio Za plodonosno slavlje Božje riječi, Mjesto naviještanja Božje riječi i Zajedničke vježbe, dok će se u posljednjem dijelu održavati samo zajedničke vježbe.
 
Prvi ovogodišnji susret održat će se u subotu 6. studenoga 2021. godine od 9 do 14 sati u dvorani Vijenac Nadbiskupijskog pastoralnog instituta. Ostali susreti predviđeni su za veljaču, travanj i svibanj 2022. godine.
 
Imajući u vidu važnost prikladnog navještaja Božje riječi u župnim zajednicama, ovim putem pozivamo župnike da prijave svoje župljane za sudjelovanje u ovom programu na e-mail adresu pastoralni.institut@zg-nadbiskupija.hr.
 
Posebno napominjemo kako je ukupni broj polaznika programa za ovu godinu ograničen zbog epidemioloških mjera, te je stoga moguće prijaviti maksimalno 3 osobe iz jedne župe, a prijave se primaju do popunjenja slobodnih mjesta.
 
Svi susreti održavat će se uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera.
Ispišite stranicu: