HR

Aktualnosti

Objavljeno: 08.05.2017.

Krštenje petog djeteta u Samoboru



U Župi Sv. Anastazije mučenice u Samoboru, u subotu 6. svibnja kršteno je peto dijete - peta djevojčica u obitelji Ive i Ane Glibo.

Obitelj Glibo uzorna je kršćanska obitelj, koja svoju djecu odgaja u vjeri i ljubavi, prenoseći im kršćanske vrjednote. To svjedoče redovitim nedjeljnim sudjelovanjem na svetoj misi, a tri najstarije djevojčice – Ivona, Antonija i Gabrijela – već više godina pjevaju u župnom dječjem zboru „Samoborski krijes“, čitaju na misi i uvijek su spremne pomoći ili podijeliti nešto s vršnjacima.

Četvrta djevojčica Mateja, rođena s velikom srčanom manom, dokaz je Božje i roditeljske ljubavi, bez kojih danas ne bi bila na životu.

Peta djevojčica Katarina, krštena je netom nakon prvopričesničkog slavlja, tijekom kojeg je Antonija pristupila po prvi puta sakramentu euharistije. Obred krštenja predvodio je ravnatelj dušobrižništva za inozemnu pastvu preč. Tomislav Markić, kao delegat Nadbiskupskog duhovnog stola.

Podsjetio je okupljene vjernike kako nas sakrament krštenja vadi iz gliba istočnoga grijeha i potaknuo sve da i dalje žive svoju vjeru, nadu i ljubav koju su primili na krštenju. Na kraju obreda, u ime zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, obitelji je predao prigodni dar.


Lovorka Grbac
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: