HR

Aktualnosti

Objavljeno: 31.03.2023.

Križni put za Ukrajinu – godina dana pomoći Zagrebačke nadbiskupije i Caritasa raseljenim osobama

Caritas Zagrebačke nadbiskupije poziva Vas na Križni put s Ukrajincima – molitvu za mir u Ukrajini, koji će se na hrvatskom i ukrajinskom jeziku održat u petak, 31. ožujka 2023. godine u 18 sati u župi sv. Nikole Tavelića u Kustošiji, Ulica Sv. Nikole Tavelića br. 2. Toga dana Zagrebački Caritas obilježava godinu dana skrbi o raseljenim osobama iz Ukrajine.

U molitvi križnog puta sudjelovat će i veleposlanik Ukrajine u Hrvatskoj Vasilj Kirilič. Veleposlanik će prije križnog puta, u 17.15 sati, posjetiti i raseljene osobe iz Ukrajine smještene u Caritasovu kuću u Kustošiji, Sv. Nikole Tavelića 30.

Križni put vodit će župnik župe sv. Nikole Tavelića u Kustošiji preč. Ljubo Vuković, a tekstove na ukrajinskom jeziku čitat će raseljene osobe iz Ukrajine. Meditacije Križnog puta pod nazivom „366. postaja“ napisali su djelatnici ukrajinskoga nacionalnog Caritasa-Spes povodom godišnjice početka ruske agresije na ukrajinski narod.

Prigoda je to za iskazivanje duhovnoga zajedništva i blizine s napaćenim ukrajinskim narodom te molitvu za mir u Ukrajini.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije, osim smještaja u Caritasovoj kući u Kustošiji, raseljenim osobama iz Ukrajine pomaže paketima hrane, u odjeći, obući i vaučerima te im pruža psihosocijalnu pomoć i podršku. Tijekom proteklih dvanaest mjeseci pomoć je preko Zagrebačkog Caritasa primilo 870 raseljenih osoba iz Ukrajine.
 
Caritas Zagrebačke nadbiskupije
Ispišite stranicu: