HR

Aktualnosti

Objavljeno: 02.04.2019.

Križni put vjernika Zlatarsko-belečkog dekanata



U subotu 30. ožujka održana je pobožnost Križnog puta vjernika župa Zlatarsko-belečkog dekanata kojim se kroz 14 postaja prošlo kroz područja župe sv. Dominika, Konjščina, župe Uznesenja BDM, Zlatar i župe sv. Marije Snježne, Belec.



Okupljanje i polazak bio je u 9 sati od crkve sv. Dominika u Konjščini nakon uputa domaćina vlč. Milana Pušeca i pozdravnih riječi dekana vlč. Stjepana Prugovečkog, župnika župe sv. Mihaela arkanđela, Mihovljan.

Iz župne crkve sv. Dominika tako je krenula povorka od 293 vjernika s domaćim župnikom vlč. Pušecom i dekanom vlč. Prugovečkim te župnicima vlč. Petrom Repićem iz Zlatar Bistrice, vlč. Dragutinom Cerovečkim iz Zlatara, vlč. Tomislavom Božićekom iz Lobora i bogoslovom Markom Malekom Solgatom iz Konjščine.



Prolazeći kroz naselja dodatno su se vjernici priključili u sudjelovanju u pobožnosti Križnog puta. Najposebniji trenutak bio je prolazak od 12. postaje kada Isus umire na križu koji su vjernici prošli u potpunoj tišini do 13. postaje kod poklonca - Kalvarije u Belcu.



Nakon završene pobožnosti Križnog puta sljedilo je misno slavlje kojeg je predvodio dekan vlč. Stjepan Prugovečki u crkvi sv. Marije Snježne u Belcu, a nakon mise hodočasnici su se okrijepili u vrtu DVD-a Belec gdje je župa domaćin pripremila okrepu.


Ivana Sambolić,
župna medijska suradnica
Ispišite stranicu: