HR

Aktualnosti

Objavljeno: 24.03.2019.

Križni put s Gospom Hodočasnicom



U nedjelju, 24. ožujka 2019., križni se put u vivodinskoj župi molio u kapeli svetog Nikole u Obrežu Vivodinskom.

Svaki se pravi vjernik u vrijeme korizme odlučuje na osobni način više približiti Kristu, njegovoj patnji, intenzivnije razmišljati o svojoj vjeri i o svom vlastitom poslanju kako bi radost Uskrsa bila što veća. Na taj se način budi u kršćaninu i snažniji osjećaj za zajednicu kako bi i ona u cjelini doprinijela zajedničkom korizmenom hodu.

Tako se u našoj župi svetog Lovre u Vivodini okupljamo svake nedjelje na pobožnost križnog puta. Budući da imamo pet kapela, a pet je korizmenih nedjelja, prve smo korizmene nedjelje posjetili svetog Franju Ksaverskog u Loviću Gornjem, a druge nedjelje svetog Ivana Krstitelja u Stojavnicama, dok je treće korizmene nedjelje bio na redu sveti Nikola u Obrežu. Četvrte korizmene nedjelje okupit ćemo se kod svetog Jurja u Dojutrovici, a pete kod Majke Božje Lurdske u Belošićima.

Posebnu radost u našoj župi znači Gospa Hodočasnica ili Majka Triput Divna, Kraljica i Pobjednica Šenštatska, koja svojoj nazočnošću potiče svakoga od nas da unatoč svim neprilikama, poteškoćama i problemima čvrsto vjerujemo da nismo sami – da je ona s nama i da upravo ona zna što nam je potrebno kao i onda kada je u Kani Galilejskoj prepoznala nepriliku mladenaca: "Vina nemaju!"

Na nedjelju Muke Gospodnje pozivamo na pobožnost Križnog puta u 14 sati kroz selo Belošići.

Sanja Benković-Marković
Ispišite stranicu: