HR

Aktualnosti

Objavljeno: 18.04.2016.

Krizmanijada u Župi Bezgrešnog začeća BDM



Pedesetak učenika 8. razreda, zajedno s dvadesetak animatora okupilo se u subotu, 16. travnja 2016. kako bi se kroz druženje, igru i zabavu pripremilo za sakrament koji im predstoji.

Susret je započeo zajedničkom molitvom te podjelom krizmanika u timove. Uslijedio je natjecateljski dio u kojem su krizmanici kroz sedam različitih igara, tj. poligona morali pokazati svoju kreativnost, fleksibilnost, snalažljivost i naravno sportski duh.

Uz natjecanje i rješavanje poligona bilo je tu i mnogo smijeha, a i sklapanja novih prijateljstava. Krizmanici su uspješno riješili poligone, a pobjednik ovog dijela je imao određene beneficije u sljedećem dijelu susreta.



Nakon iscrpljujuće igre uslijedila je okrijepa koju su pripremile marljive župljanke. Nakon okrijepe prešlo se na drugi dio susreta, a to je bila potraga za blagom. Naravno, u tom dijelu se više nije tražio samo sportski duh nego i domišljatost kako bi rješavajući 14 zagonetki došli do konačnog rješenja – blaga.

Pobjednik je bio onaj tko je prvi našao kutiju s blagom, koja je sadržavala razne nagrade za njezine nalaznike. Susret je zaključen zajedničkom molitvom.

Jedan od animatora sa susreta je ovako opisao susret:

Nama animatorima je bila najveća nagrada čuti krizmanike kojima je to bio krasno proveden dan i avantura koju zasigurno žele ponoviti i koje će se uvijek sjećati. Tako su krizmanička srca bila ispunjena radošću i osjećajem da Crkva može značiti i nešto zabavno te interesantno.

Kroz ovo druženje nadamo se da smo krizmanicima približili sakrament svete potvrde, koji ne znači kraj njihovog aktivnog sudjelovanja u župi, već baš naprotiv, to je početak jednog novog prijateljstva s Isusom Kristom kroz koji će ih voditi Duh Sveti.



Ovakav način susreta se po prvi puta održao u župi, a u samoj realizaciji susreta sudjelovali su brojni mladi animatori koji već 2 godine vode kateheze za krizmanike.

Treba naglasiti i važnu ulogu župnika vlč. Alfreda Kolića koji je na mnogobrojne načine pomogao da se ovaj susret može održati.
Filip Grebenar
Ispišite stranicu: