HR

Aktualnosti

Objavljeno: 22.10.2022.

Krizmanijada u Brestju

U Župi Dobrog Pastira u Brestju u subotu 22. listopada održana je tradicionalna krizmanijada koju dva puta godišnje za krizmanike organizira zajednica mladih. Tema krizmanijade bile je “Darovi Duha Svetoga”, a sudjelovalo je 50-tak krizmanika i 12 animatora mladih.



Nakon uvodne molitve susret je počeo katehezom u kojoj je na početku videom objašnjeno glavno značenje sakramenta Svete potvrde. Krizmanici su nakon kateheze podijeljeni u sedam grupa pa je sukladno tome svaka grupa obradila jedan dar Duha Svetoga i bolje proučila kako možemo pojedini dar iskoristiti u svome životu. U plenumu predstavljen je rad svake grupe, a nakon obroka uslijedile su animatorske igre poput aliasa s pogađanjem vjerskih pojmova, štafete, mini košarke, metlotrka i poligona života.



Krizmanici su na tom susretu dobili bolji uvid u darove koje će primiti na Svetoj potvrdi, no i dobro su se zabavili što su i sami posvjedočili: „na susretu je bilo zabavno, igrali smo razne zabavne igre i o našoj vjeri puno naučili“ (Klara). 



Lucija Pavić
Ispišite stranicu: