HR

Aktualnosti

Objavljeno: 06.05.2017.

Krizmanijada na Malešnici



Već drugu godinu zaredom u Župi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije na Malešnici organizirane su igre pod nazivom „Krizmanijada“.

Osamdesetak učenika 8. razreda, krizmanika župe i dvadesetak animatora okupili su se u subotu 6. svibnja 2017. godine kako bi zajedno proslavili cjelogodišnji zajednički rad i druženje kroz igre i zabavu.

Dan prije susreta, animatori su obavljajući zadnje pripreme gotovo odustali od održavanja igara. Iako su krizmanici bili obaviješteni, a igre pripremljene, vremenske prilike nisu bile prikladne. No, usprkos najavljenom nevremenu, mladi animatori odlučili su prepustiti se Božjoj volji. Idućeg su jutra obasjani suncem i popraćeni cvrkutom ptica dočekali krizmanike i ispred crkve započeli susret.



Susret su započeli zajedničkom molitvom koju je predvodio župnik vlč. Alfred Kolić, koji je sve i omogućio. Uz Božji i župnikov blagoslov, bilo je vrijeme za igru! Krizmanici su bili podijeljeni u timove te je uslijedio natjecateljski dio susreta. Timovi su se natjecali za najveći broj bodova koje su mogli sakupiti na sedam poligona zanimljivih imena.

Svaki je poligon bio nova prepreka na njihovom putu, svaka prepreka neobičnija: od čarapa punih sapunice do bijelih noseva zbog kreme. No, svaka blatnjava nogavica, svaka obojanost suncem i svaka bol u mišićima uzrokovana nošenjem gajbi nisu zaustavile krizmanike da iščekuju idući poligon.

Tijekom igre, sjaj sunca imao je svoju konkurenciju u osmijesima svih uključenih, zvuk veselja širio se u svim smjerovima, a sklopljena su i nova prijateljstva.



Poligoni: sapunica, skakanje u vrećama, leteći ručnik, krema štafeta, sakupljanje gajbi, vrtoglavi nogomet, poligrom.

Po završetku natjecateljskog dijela, bilo je vrijeme za svima najdraži dio - okrjepu, koju su pripremile marljive župljanke. Dok su krizmanici zasluženo odmarali nakon umarajućih igara, animatori su vrijedno prebrojavali bodove. Nakon proglašenja pobjednika, ovogodišnjoj je krizmanijadi došao kraj.

Animatori i krizmanici družili su se kroz cijelu godinu. Osim vjeronauka i kateheza, krizmanici su imali priliku upoznati živu Crkvu kroz mnoge aktivnosti: kreativni i humanitarni rad, igre, predstave i pjesme.



Svaki je tjedan bio nova prilika za naučiti nešto novo o vjeri i o zajednici.

Tjedan dana nakon krizmanijade, krizmanici Župe Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije primit će pečat darova Duha Svetoga i tako postati crkveno punoljetni. Njihovi će ih animatori taj dan ispratiti na njihovo putovanje, a nadaju se da to neće biti njihov zadnji susret.

Lucia Sirovec
Ispišite stranicu: