HR

Aktualnosti

Objavljeno: 05.03.2022.

Korizmena molitvena inicijativa Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE-a) u Zagrebačkoj nadbiskupiji


FOTO: Tiskovni ured CCEE-a

Vijeće europskih biskupskih konferencija (CCEE) pokrenulo je korizmenu molitvenu inicijativu ''Okupljanje oko euharistijskog stola'' mjesnih crkava Europe.

Tako će svaka biskupska konferencija slaviti na jedan dan u korizmi Svetu Misu na kojoj će se posebno moliti za mir i poginule u ratnim stradanjima te za one koji su u pandemiji preminuli od bolesti Covid-19.

Svete Mise se slave diljem Starog kontinenta prema utvrđenom rasporedu, počevši od Pepelnice pa sve do Velikog četvrtka, a Hrvatska biskupska konferencija na rasporedu je u četvrtak, 10. ožujka 2022. godine, kada će se slaviti Svete Mise u našim (Nad)biskupijama.

Kako bi se pridružila ovom molitvenom zajedništvu, u Zagrebačkoj nadbiskupiji, u župama i crkvama u kojima se redovito slave Sv. Mise, u četvrtak, 10. ožujka 2022. godine, unutar redovitih misnih slavlja, molit će se na navedene nakane. 

Zajedništvo naše Nadbiskupije u jedinstvenoj molitvi obilježit će se na Svetoj Misi u petak, 11. ožujka, u 18.30 sati, koju će u Župi Sv. Ivana Apostola i Evanđelista u Zagrebu – Utrina predvoditi kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački, prigodom spomena o 20-toj obljetnici smrti sluge Božjega kardinala Franje Kuharića.
 
Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije
Ispišite stranicu: