HR

Aktualnosti

Objavljeno: 27.03.2022.

Korizmena duhovna obnova za sudionike uprizorenja Kristove muke

Korizmena duhovna obnova za sudionike uprizorenja Kristove muke održana je u subotu 26. ožujka u Dvorani bl. Alojzija Stepinca Župe sv. Petra ap. u Zaprešiću.



Nakon uvodne molitve duhovni nagovor imao je vlč. dr. sc. Bruno Matos. Govoreći o Kristovoj muci i smrti, naglasio je kako korizmeno vrijeme treba biti poziv svima nama da se svojim duhom i našim duševnim raspoloženjem približimo otajstvu Muke Kristove. Sudionici duhovne obnove slušali su kako vlč. Matos pristupa svakom biblijskom likom: Petru, Judi, Ivanu, Velikom svećeniku, Ponciju Pilatu, lijevom i desnom razbojniku.



„U prikazu Kristove muke ističe se ljudska ograničenost, ali ključna je pozadina Božji poziv svakom čovjeku u njegovoj slobodi“. Vlč. Matos u drugom dijelu svoga izlaganja ističe kako je Isus za vrijeme svoje muke pokazao slabost čovjeka koji je žedan, koji je nečiji sin, koji je nama jednak u svemu osim u grijehu; i s druge strane njegovu spremnost prihvatiti smrt sa znanjem da poslije smrti slijedi Uskrsnuće.

Vrhunac duhovne obnove bilo je euharistijsko slavlje koje je vlč. Bruno predvodio u crkvi sv. Ivana Krstitelja. Uprizorenje Muke Kristove članovi Udruge Stepinčeve oaze mira i župljani sv. Petra apostola održat će na petu Korizmenu nedjelju, 3. travnja u 16 sati u Župi sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima.



U Nedjelju Muke Gospodnje – Cvjetnicu, 10. travnja u zaprešićkim Novim Dvorima s početkom u 16 sati bit će, šesti put, prikazana posljednja dva dana Isusovog života. Pjevačka družina Angeluši i Župni zbor sv. Cecilija svojim glasovima uljepšat će ovaj poseban događaj. Posjetitelji će po završetku uprizorenja imati priliku kupiti rukotvorine štićenika udruge „Ivančica“ i tako im pomoći u njihovom radu.                
Župa sv. Petra ap., Zaprešić
Ispišite stranicu: