HR

Aktualnosti

Objavljeno: 07.04.2019.

Korizmena duhovna obnova za članove Udruge Stepinčeva oaza mira i sve sudionike uprizorenja Muke Kristove



Korizmena duhovna obnova za sve članove Udruge Stepinčeve oaze mira i sve  sudionike uprizorenja Muke Kristove započela je u popodnevnim satima u  subotu 6. travnja u Pastoralnom centru župe sv. Petra ap. u Zaprešiću. Prvo su sudionici imali pobožnost Duhu Svetomu uz prigodne misli Bl. Alojzija Stepinca „Učimo moliti“. Duhovni  nagovor imao je župni vikar Marinko Golek koji je govorio o važnosti duhovnog života u kojem je važna „Milost i zasluga“. „Ukoliko hoćeš razvijati milost Božju, moraš već biti u milosti Božjoj.

Duša koja je u stanju milosti može – pod određenim uvjetima - zaslužiti rast tog života, ali jedino Bog ga može realizirati“. U drugom dijelu svoga izlaganja vlč. Marinko osvrćući se na tekst sv. Pavla iz 1 Kor 12. 7 - 11 u kojima se navode različiti darovi istaknuo je kako karizme uvijek trebaju biti za osobnu izgradnju i za služenje zajednici. „Vi ste dobili karizmu uprizorenja Muke Kristove gdje po svojim darovima naviještate Evanđelje.

Prvo ste to činili u svojoj župi a sada i po drugim župama i zajednicama. Da bi karizme dijelili uvijek budite poslušni i ponizni ne tražeći svoju slavu a drugi će to prepoznati“. Nakon prigodne okrepe sudionici Duhovne obnove imali su klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Vrhunac ove duhovne obnove bilo je euharistijsko slavlje koje je predvodio vlč. Marinko Golek u crkvi sv. Ivana Krstitelja. Uprizorenje Muke Kristove bit će na Nedjelju muke Gospodnje – Cvjetnicu, 14. travnja u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Stenjevcu, u Gospinom parku u 16:30 sati.

                                                                                                                            Ilija Nikolić
Ispišite stranicu: