HR

Aktualnosti

Objavljeno: 10.11.2019.

Koncert studenata Muzičke akademije i Instituta za crkvenu glazbu Sveučilišta u Zagrebu


Studenti orgulja Muzičke akademije i Instituta za crkvenu glazbu srdačno vas pozivaju na orguljaški koncert koji će se održati 10. studenog 2019. u 16.30 sati na orguljama zagrebačke katedrale. Koncert je dio Orguljskog festivala «Sonus caelestis» u organizaciji Zagrebačke Nadbiskupije i Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Kroz niz ovogodišnjih koncerata ciklusa pred ljubiteljima orguljske glazbe na najznačajnijem instrumentu u našoj zemlji nastupili su vodeći domaći orguljaši te mladi umjetnici, dobitnici državnih i stranih nagrada. Brojna publika dokaz je interesa za orguljašku glazbu kroz koju se odražavaju vrijednosti zapadnoeuropske glazbe i koja predstavlja jedan od kulturnih temelja i tradicije naše zemlje.

Ovotjedni koncert potvrđuje izvrsnu umjetničku suradnju orguljaša Muzičke akademije i Instituta za crkvenu glazbu KBF-a započetu prije nekoliko godina na festivalu «Anabasis» i potvrđenu kroz niz zajedničkih kreativnih projekata. Mlade snage orguljaške scene predstavit će se kroz zanimljive i raznovrsne skladbe. Antologijska djela za orgulje iz razdoblja romantizma bit će zastupljena skladbama Mendelssohna i Muleta, a poseban naglasak stavljen je na kompozicije najznačajnijih hrvatskih skladatelja za orgulje ‒ Franje Dugana i Anđelka Klobučara.

Dobrodošli!
Ispišite stranicu: