HR

Aktualnosti

Objavljeno: 30.11.2017.

Kolaudacija 160 godina starih orgulja u župnoj crkvi BD Marije Snježne na Dubovcu


Poštovani pozivamo vas na kolaudaciju obnovljenih orgulja karlovačkog graditelja Johanna Heilingera iz 1857. godine u četvrtak 30. 11. 2017. u 18.30 sati u župnoj crkvi BD Marije Snježne na Dubovcu. Naime, obnovljene oruglje u župnoj crkvi BDM Snježne na Dubovcu u Karlovcu zadnji su opus karlovačkog graditelja orgulja Heilingera. U istoj se crkvi nalazi orguljski pozitiv kao prvi opus istog majstora koji je ove godine obnovljen u radionici Heferer. U jednoj crkvi se nalaze dvoje orgulje, prvi i zadnji izrađeni instrument istog majstora.

Obnovljene orgulje blagoslovit će dr. sc. Denis Barić, tajnik Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije i glavni ceremonijar Zagrebačke katedrale za vrijeme mise koju će glazbeno animirati Zbor Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu vođen Jelenom Mužar Smenderovac i uz orguljsku pratnju Krešimira Klarića. Nakon mise i blagoslova sljedi koncert kojega će izvesti  maestor Pavao Mašić.

Tom će prigodom biti predstavljena knjižica, urednika mr. sc. Antuna Sentea, rektora Nacionalnog svetišta, koja tekstom i fotografijom predstavlja 160 godina sakralne glazbe u Karlovcu.
Ispišite stranicu: