HR

Aktualnosti

Objavljeno: 22.08.2016.

Katehetska ljetna škola za vjeroučiteljice i vjeroučitelje u srednjim školama


Zagreb, (IKA) - U organizaciji Nacionalnoga katehetskog ureda Hrvatske biskupske konferencije i Agencije za odgoj i obrazovanje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta RH Katehetska ljetna škola za vjeroučiteljice i vjeroučitelje u srednjim školama s temom "Da istina Evanđelja ostane kod vas" (Gal 2,5) održat će se 22. i 23. kolovoza u dvorani "Vijenac" Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta, Kaptol 29a u Zagrebu.
Program počinje u ponedjeljak 22. kolovoza u 9 sati molitvom, pozdravima i uvodom u rad Škole.

Prvoga dana predavanje "Istina Svetoga pisma – Kako je treba razumjeti? Kako je razumiju mladi?" održat će dr. Denis Barić, a predavanje "Kršćanski govor o Bogu jednome i trojstvenome – Teološko razumijevanje i religijsko-pedagoško značenje" održat će doc. dr. Marija Pehar. U popodnevnom dijelu rad će se odvijati u pedagoškim radionicama "Biblija u vjeronaučnom i pastoralno-katehetskom radu s mladima" (mr. Gordana Barudžija i Ivanka Petrović, univ.spec.act.soc.), "Credo Crkve i osobne ispovijesti vjere" (Ozana Mirosavljev Grgić, dipl. teolog, i Neven Pavelić, dipl. teolog) i "Enciklika 'Laudato si' i interdisciplinarni ekološki projekti u srednjim školama" (Štefica Pokorny, dipl. kateheta i Saša Josip Milec, dipl. kateheta).

Drugi dan škole, u utorak 23. kolovoza počinje u 8 sati euharistijskim slavljem. Slijedi dramsko-scenska izvedba učenika Tehničke škole i prirodoslovne gimnazije Ruđera Boškovića iz Osijeka "Božji plan i briga za čovjeka".
Predavanje "O Bogu stvoritelju i uzdržavatelju – Kršćansko teološko razumijevanje i katehetski govor" održat će doc. dr. Nedjeljka s. Valerija Kovač, a predavanje "Kršćanska eshatologija - Noviji naglasci u teološkom razumijevanju i religijskopedagoško posredovanje" održat će dr. Iva Mršić Felbar.
Rad u radionicama nastavit će se nakon podnevne stanke, a škola će završiti završnom raspravom i zaključcima.

Kotizacija za sudjelovanje na Školi iznosi 70 kn, a za sudjelovanje se prijavljuje isključivo elektroničkim putem na http://ettaedu.azoo.hr do 20. kolovoza.
Ispišite stranicu: