HR

Aktualnosti

Objavljeno: 11.02.2022.

Kardinal Varela na Laudato TV-u



Madridski nadbiskup u miru kardinal Antonio Maria Rouco Varela tijekom svog boravka Hrvatskoj posjetio je Laudato TV za koji je dao ekskluzivni TV intervju. Na obiteljskoj televiziji dočekala ga je direktorica i glavna urednica Ksenija Abramović koja ga je provela novim prostorima i studijima u zagrebačkom naselju Gračani.

'Gledatelji Laudato televizije imaju privilegiju gledati televiziju kroz koju mogu rasti ljudski i kršćanski i gdje mogu dobiti informacije za osobni i društveni život. Također i jedno svjetlo i shvaćanje svijeta koje potpomaže da bude više kršćanski, a i više ljudski.' – izjavio je tom prigodom španjolski kardinal

Na spomendan bl. Alojzija Stepinca kardinal Rouco Varela služio je Svetu Misu u Krašiću na nakanu za Hrvatsku i hrvatski narod. U specijalnom intervjuu za Laudato TV o našem blaženiku je rekao:
'Kardinal Stepinac je figura koja u 21. stoljeću preslikava situaciju u kojoj ćemo biti ili mučenici ili gubitnici kao kršćani. Kada se stajalo na mnogim različitim političkim, kulturnim i religioznim križnim putevima, kada se Isusu Kristu potpuno predaje ili se potpuno zakaže. On je bio za nas i za biskupe Europe toga stoljeća kao i druga subraća koja su podnijela mučeništva, veliki primjer i zagovornik za vrijeme komunističkog režima.'

Uzoriti španjolski kardinal Rouco Varela služio je kao nadbiskup Madrida do 2014. godine, a kardinalom ga je proglasio papa Ivan Pavao II. 1998. godine. Obnašao je dužnost nadbiskupa Madrida tijekom Svjetskog dana mladih 2011. g. koji je pohodio papa Benedikt XVI. Kardinal Rouco Varela poznat je kao podupiratelj Neokatekumenskog puta koji je začeo Kiko Arguello u njegovoj rodnoj Španjolskoj.

Specijalnu emisiju 'Izdvojeno' s kardinalom Roucom Varelom Laudato TV će prikazati u petak u 17.30h.

Vedrana Cvetko Vrbanac
Ispišite stranicu: