HR

Aktualnosti

Objavljeno: 11.02.2022.

Kardinal Rouco Varela posjetio Krašić



Kardinal Antonio María Rouco Varela, madridski nadbiskup u miru, posjetio je u petak 11. veljače 2022. Župu Presvetog Trojstva u Krašiću. Po dolasku u Krašić dočekao ga je domaći župnik vlč. Ivan Vučak.



U župnoj crkvi kardinal Rouco Varela slavio je svetu misu na pretkoncilskom oltaru, na kojem je svete mise služio bl. Alojzije Stepinac, u zajedništvu s preč. Manuelom Arostegijem Esnaolom i pročelnikom Tiskovnog ureda i vicepostulatorom za kauze beatifikacije i kanonizacije Zagrebačke nadbiskupije preč. Tomislavom Hačkom. Kardinal Rouco Varela misu je služio na čast bl. Alojziju Stepincu na nakanu za Hrvatsku i hrvatski narod.



Nakon svete mise kardinal Rouco Varela ostao je u kratkoj molitvi ispred Svetohraništa na klecalu blaženoga Alojzija Stepinca. Ispred moći Blaženika Kardinal je potom izmolio molitvu Anđeo Gospodnji u zajedništvu s prisutnim svećenicima: preč. Manuelom Arostegijem Esnaolom; preč. Ivicom Budinšćakom, preč. Tomislavom Hačkom i vlč. Ivanom Vučakom. Uslijedio je posjet Spomen-domu bl. Alojzija Stepinca, koji je obnovljen i blagoslovljen u jesen prošle godine.



Kardinal Rouco Varela tijekom svoga posjeta Hrvatskoj obišao je zagrebačku katedralu i Nadbiskupski dvor te je sudjelovao u svečanom misnom slavlju proslave Stepinčeva na Trgu ispred Katedrale.

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije
Foto: vlč. Ivan Vučak
Ispišite stranicu: