HR

Aktualnosti

Objavljeno: 30.06.2023.

Kardinal Puljić predvodio proslavu Petrova u Kašini

Umirovljeni vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić predvodio je na svetkovinu svetih Petra i Pavla, 29. lipnja središnje euharistijsko slavlje u Župi sv. Petra i Pavla u Kašini.
 

 
Okupljene vjernike je na početku pozdravio domaći župnik vlč. Josip Senjak, a kardinalu Puljiću je zaželio dobrodošlicu.

Kardinal Puljić u homiliji je istaknuo „iznimni” primjer Petra i Pavla za vjernike te kazao kako Bog ne bira uvijek najbolje po ljudskom sudu, nego one koji su spremni predati se Bogu i njega slijediti. Govoreći o našem vremenu, posebno je istaknuo ulogu roditelja koja je nezamjenjiva. „Neki danas naglašavaju da su prijatelji sa svojom djecom. Roditelj ne treba biti prijatelj sa svojim djetetom, nego treba biti ono što je – roditelj."



Euharistijsko slavlje pjevanjem su pratili članovi sva tri župna zbora: Mješovitog zbora Apostoli, zbora mladih Piscatores te zbora filijalne crkve sv. Jurja u Planini pod ravnanjem voditelja mješovitog zbora g. Miodraga Vojvodića.

Na kraju misnog slavlja vlč. Senjak, koji je inače svećenik Vrhbosanske nadbiskupije, zahvalio je kardinalu Puljiću i svima nazočnima. Kardinal Puljić je prije završnog blagoslova istaknuo da je kao nadbiskup zaredio preko 200 svećenika, uglavnom upravo na Petrovo, od kojih su dvojica župnici u tom dekanatu. Čestitao je svim svećenicima godišnjicu, svima koji slave imendane, a župniku i župljanima kašinske župe svetkovinu patrona. 


IKA
Župa sv. Petra i Pavla - Kašina
Ispišite stranicu: