HR

Aktualnosti

Objavljeno: 29.10.2017.

Kardinal Parolin doputovao u Zagreb



Na poziv zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin doputovao je u nedjelju 29. listopada 2017. godine u Zagreb.


 
U Međunarodnoj zračnoj luci „Franjo Tuđman“, kardinala Parolina dočekali su zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giuseppe Pinto, predsjednik Hrvatske biskupske konferencije i zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić, tajnik Apostolske nuncijature u Republici Hrvatskoj mons. Janusz Blachowiak, generalni tajnik HBK-a preč. Petar Palić te veleposlanik Republike Hrvatske pri Svetoj Stolici Neven Pelicarić.



Kardinal Parolin doputovao je u Zagreb u povodu sutrašnjeg blagoslova nove, Velike dvorane na kampusu Hrvatskoga katoličkog sveučilišta, na kojem će održati i Lectio magistralis. Državni tajnik potom će održati konferenciju za novinare te će se u popodnevnim satima susresti s predstavnicima drugih vjeroispovijesti u Republici Hrvatskoj i s biskupima HBK-a. Istoga će dana u 18 sati kardinal Parolin u zajedništvu s hrvatskim biskupima predvoditi euharistijsko slavlje u zagrebačkoj prvostolnici.
 
Drugog dana boravka u Zagrebu, u utorak 31. listopada kardinal Parolin predvodit će u 7.30 sati euharistijsko slavlje u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu, gdje će se i susresti s bogoslovima i njihovim odgojiteljima.
 
 
Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije
Ispišite stranicu: