HR

Aktualnosti

Objavljeno: 17.03.2021.

Kardinal Bozanić primio Regionalnog vikara Slovenije i Hrvatske Prelature Opus Dei



Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je u utorak, 16. ožujka 2021. godine, u Uredu zagrebačkog nadbiskupa, Kaptol 29 u Zagrebu, vlč. Josepa Pegueru-Pocha, regionalnog vikara Hrvatske i Slovenije Prelature Opus Dei i vlč. Jurja Garaicoecheu. Oni su ga izvijestili o personalnim promjenama.



Odlukom prelata Fernanda Ocariza od 19. lipnja 2020. godine došlo je do promjena u organizacijskoj strukturi Prelature u Hrvatskoj i Sloveniji. Dosadašnje dvije regije, Hrvatska (vikar vlč. Josep Peguera-Poch) i Slovenija (vikar vlč. Rafael Arias Villalta), postale su jedna regija Hrvatska i Slovenija, na čijem je čelu vikar vlč. Josep Peguera-Poch. Dosadašnji vikar u Sloveniji postaje time vikar tajnik i nastavit će djelovati u Sloveniji. Prvi vikar Prelature u Hrvatskoj bio je mons. dr. Jorge Ramos, a 2010. godine zamijenio ga je vlč. dr. Josep Peguera-Poch.
 
U razgovoru, Kardinal je zahvalio vlč. Josepu Pegueri-Pochu na pastoralnom djelovanju Prelature Opus Dei na području Zagrebačke nadbiskupije koje ugrađuju u život Crkve.
 
Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije
Ispišite stranicu: