HR

Aktualnosti

Objavljeno: 12.03.2022.

Kardinal Bozanić predvodi misno slavlje u povodu 400. obljetnica kanonizacije sv. Ignacija

Zagrebački nadbiskup i metropolit kardinal Josip Bozanić predvodit će misno slavlje u povodu 400. obljetnice kanonizacije sv. Ignacija Loyolskoga, osnivača Družbe Isusove, u subotu, 12. ožujka 2022. godine u 12 sati u crkvi Bezgrješnog Srca Marijina, na Jordanovcu u Zagrebu.

Ujedno će to biti zaključak provincijskog simpozija hrvatskih isusovaca. Na misu su, uz isusovce, pozvani svi prijatelji i suradnici Družbe Isusove i drugi vjernici.

Do srpnja ove godine traje jubilarna Ignacijeva godina, u povodu 500. obljetnice obraćenja i 400. obljetnice proglašenja svetim osnivača Družbe Isusove. Istoga dana prije 400 godina kanoniziran je jedan od suosnivača Družbe Isusove, veliki misionar sveti Franjo Ksaverski.

Dana 12. ožujka će papa Franjo također predvoditi svečanu misu u središnjoj isusovačkoj crkvi Presvetog Imena Isusova u Rimu (Il Gesu’), u 17 sati. Prijenos se može pratiti uživo na poveznici: https://ignatius500.global/live/

Isusovačka crkva Bezgrješnog Srca Marijina na zagrebačkom Jordanovcu je jedna od jubilarnih crkvi, u kojima se tijekom Ignacijeve godine može zadobiti potpuni oprost, po redovitim uvjetima.

U drugim isusovačkim crkvama obljetnica kanonizacije će se s vjernicima obilježavati u nedjelju, 13. ožujka 2022.

IKA
Ispišite stranicu: