HR

Aktualnosti

Objavljeno: 24.12.2014.

Kardinal Bozanić posjetio hrvatske branitelje u SavskojFOTOGALERIJA
 
Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić posjetio je u srijedu 24. prosinca 2014. godine hrvatske branitelje koji prosvjeduju ispred Ministarstva branitelja.

U svom obraćanju braniteljima, Kardinal je istaknuo da je upravo na Badnjak htio biti s njima kako bi im posvjedočio svoje i zajedništvo Crkve u hrvatskom narodu s njima prenijevši im pozdrave svih biskupa.„Vaša pitanja su puno šira i puno dublja nego samo određena materijalna pomoć. Vi ste živi svjedoci onoga što je Hrvatski narod želio na početku zadnjeg desetljeća prošlog stoljeća. Želio je Hrvatsku, slobodnu, samostalnu Hrvatsku utemeljenu na vrednotama koje duboko poštuje i želi naš narod. Vi ste tome živi svjedoci i upravo ste vi danas oni koji na to u prvom redu ukazujete. Vaša služba je neizmjerno važna u ovom povijesnom trenutku naše hrvatske domovine“, rekao je kardinal Bozanić.Braniteljima je čestitao Božić izrazivši želju da nova 2015. godina bude za sve blagoslovljena.

Kardinala je u ime branitelja pozdravio Đuro Glogoški, predsjednik Udruge 100-postotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida I. skupine zahvalivši mu za podršku.

 Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije
Ispišite stranicu: