HR

Aktualnosti

Objavljeno: 03.10.2016.

Kardinal Bozanić na proslavi 650. obljetnice Župe sv. Klare

U nedjelju 2. listopada 2016., euharistijskim slavljem u 11 sati koje je u župnoj crkvi sv. Klare u Novom Zagrebu predslavio zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, uz koncelebraciju 20-ak svećenika, proslavljen je jubilej 650 godina postojanja Župe sv. Klare Djevice.

Na početku svečane euharistije župnik Darko Pužin je pozdravio Kardinala, subraću svećenike, sve okupljene vjernike, a posebno akademika Željka Reinera, predsjednika Hrvatskog sabora, pokrovitelja ove svečanosti i prof. dr. sc. Matu Granića, izaslanika predsjednice Republike Hrvatske, gospođe Kolinde Grabar-Kitarović.

Veliko mnoštvo okupljenih župljana i hodočasnika, koji su do posljednjeg mjesta ispunili crkvu i prostor Trga sv. Klare, pozorno je pratilo poticajne riječi Kardinalove propovijedi. „Mi smo danas ovdje zbog žive vjere naših predaka, jer ljudi koji se oslanjaju na Boga i časte svoje svece zaštitnike ne propadaju već žive, kao i župa sv. Klare, evo već šest i pol stoljeća“, rekao je Kardinal i nadovezao se na prvo čitanje današnje nedjelje iz knjige proroka Habakuka: „Često pitamo Boga zašto toliko zla u svijetu, gdje si Bože? Odgovor je: Živite u vjeri, a moje je obećanje trajno: dolazim!“

Kardinal je u propovijed uključio i svoju čestitku župniku i župljanima, rekavši da se kao zagrebački nadbiskup raduje s nama i zahvaljuje Bogu te nas potaknuo da se i dalje oslanjamo na milosrdnog Isusa čija je ljubav naša snaga koja se u vjeri očituje, a onda je sve moguće.

Na kraju svečanoga misnoga slavlja, domaći župnik zahvalio je ponajprije nebeskoj zaštitnici sv. Klari čijem su zagovoru vjernici povjeravali svoje planove i poslove, gajili veliku nadu koju su krijepili ustrajnom molitvom, a ona im je kod Gospodina isprosila mnoge darove i milosti.

Srdačno je zahvalio svima koji su se na bilo koji način uključili u pripremu ove proslave, a predstavnici župljana uručili su Kardinalu umjetničku sliku župne crkve i košaru domaćih proizvoda, kao trajan spomen na radost zbog velikoga jubileja.


Lidija Miler
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: